Potpisan Je Memorandum O Saradnji Sa NVO Drušrvo Mladih Ekologa Nikšić

Potpisan Je Memorandum O Saradnji Sa NVO Drušrvo Mladih Ekologa Nikšić

U okviru projekta “Mislimo, djelujmo, inspirišimo svoju okolinu za održivi razvoj”, 16.marta 2022. godine potpisan je Memorandum o saradnji sa NVO Drušrvo mladih ekologa Nikšić.

Aktuelne teme zelene transformacije zaokupljaju pažnju svih zajedničkih aktivnosti u okviru ovog projekta na stvaranju podsticajnog okruženja za djelovanje i razvoj OCD u Crnoj Gori uzimajući u obzir aktuelnost potreba crnogorskog društva. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji potvrđena je zajednička opredijeljenost za promociju integralnog pristupa u zaštiti životne sredine radi cjelovitog očuvanja prirodne ravnoteže, održivog upravljanja, poštujući indikatorie razvojne održivosti i međugeneracijskog saklada.

Veliku zahvalnost ovoga puta dugujemo Miodragu Karadžiću i Dušanu Babiću i na konstruktivnom sastanku i idejama koje će biti realizovane u sklopu pomenutog projekta. Ujedno ovo je bila odlična prilika da naše domaćine upoznamo sa ciljevima programa i kroz neke osnovne smjernice pokažemo koji su to benefiti koje će dobiti naša zajednica.

Projekat je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za istraživanje i zaštitu ptica (CZIP).

No Comments

Post A Comment