Gosti kod naših prijatelja u JPU “Irena Radović” u Danilovgrad

Gosti kod naših prijatelja u JPU “Irena Radović” u Danilovgrad

Na obostrano zadovoljstvo 18.marta 2022. godine bili smo gosti kod naših prijatelja u JPU “Irena Radović” u Danilovgrad, u cilju nastavka dugogodišnje saradnje.

Podsjećanja radi u decembru 2017. godine, u okviru projekta Crtaonica “Blu” organizovane su tri radionuce sa mališanima pomenute obrazovne ustanove. Ovim projektom organizovane su kreativne radionice/crtaonice za djecu predškolskog uzrasta koja pohađaju ovaj vrtić, tako što su kroz igru i kreativan rad na otvorenom oblikovali likovno mišljenje, doživljaj, likovnu aktivnost i izraz zasnivan na bogatstvu vizuelnih utisaka.

Zajedeno sa Direktoricom mr Draganom Tvrdišić i vaspitačicom Snezanom Vulić dogovorn je nastavak saradnje sa NVO Demokratske evropske inicijative.

Razgovaralo se o razumijevanju uloge i značaju funkcionisanja NVO u razvoju zajednice. Potrebu da obrazovno vaspitni rad sa djecom treba u zajednici kontinurano evaluirati i inovirati prateći razvojne smjernice održivosti, posebno kada je u pitanju zeleni razvoj po mjeri čovjeka. Saglasne su da saradnja izgrađena na povjerenju gradi čvrsta partnestva među ključnim akterima za djelovanje u zajednici za zajednicu i daje najbolje rezultate.

U tom kontekstu razgovaralo se i na temu promocije primjene principa cirkularne ekonomije kompostiranjem organskog otpada u okviru vrtića. Nastavak aktivnosti treba da podrži ekološko obrazovanje najmlađih, kroz kreativne radionice o biootpadu da dosegnu svjesnost i izgrade zdrav odnos prema životnoj sredini.

No Comments

Post A Comment