Najava: Okruglo sto “Održiva zelena tranzicija”

Najava: Okruglo sto “Održiva zelena tranzicija”

Okrugli sto pod nazivom “Održiva zelena tranzicija”, organizovaće se 8. juna 2022, godine u Nikšiću u Rojal Garden Centar sa početkom u 10,00 h.

Ovaj jednodnevni događaj će otvoriti Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović.

Okrugli sto tematskim cjelinama treba da inspiriše kreatore politika, poslovne krugove, OCD i medije za promjenu u pristupu lokalnim politikama životne sredine u primjeni instrumenata zelene tranzicije slijedom smjernica Akcionog plana za sprovođenje Sofijske deklaracije o zelenoj agenda za Zapadni Balkan (GAWB), 2021-2030. kako bi se doprinosilo integracionim procesima Crne Gore osnaživanjem participativnog učešća OCD u procesima donošenja odluka i reformakim procesima, kao i unaprijedilo partnerstavo između OCD, ali i OCD i lokalnih samouprava.

Događaj se realizuje kao završna aktivnost u okviru projekta “Mislimo, djelujmo, inspirišimo svoju okolinu za održivi razvoj“ koga implementiraju u partnerstvu NVO za zaštitu prirode i promociju turizma „Morakovo“, Nikšić i NVO Demokratske evropske inicijative, Danilovgrad. Projekat je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji finansira Evropska unija a sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za istraživanje i zaštitu ptica (CZIP).

Projekat finansira Evropska unija.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.